123-996-74

แนะนำ เทคนิคลดค่าครองชีพ
ทุกครั้ง ที่ ซื้อ ของจาก marketplace อย่าลืม กดรับคูปอง และเช็คโปรโมชั่น บัตรเครดิต ก่อน กดจ่ายเงินทุกครั้ง

กดรับ คูปอง

ตรวจสอบสถานะพัสดุ  แมวดำ scg ตรวจสอบสถานะพัสดุ  ดีเอชแอล DHL ตรวจสอบสถานะพัสดุ  นิ่ม nim express ตรวจสอบสถานะพัสดุ  นินจาแวน Ninja Van ตรวจสอบสถานะพัสดุ  อัลฟ่า ฟาส ALPHA FAST  ตรวจสอบสถานะพัสดุ  เจที JT Express ตรวจสอบสถานะพัสดุ  เซเว่น สปีดดี 7-11 speed d ตรวจสอบสถานะพัสดุ  LEX Express Lazada ลาซาด้า ตรวจสอบสถานะพัสดุ เคอรี่ kerry ตรวจสอบสถานะพัสดุ แฟลช flash

ตรวจสอบสถานะพัสดุ ไปรษณีย์ไทย ems  ตรวจสอบสถานะพัสดุ ซีเจ cj ตรวจสอบสถานะพัสดุ ทีพี TP Logistics ตรวจสอบสถานะพัสดุ  เบส best Logistics ตรวจสอบสถานะพัสดุ SHOPEE-EXPRESS-ช๊อปปี้เอ็กซ์เพรส

เช็คเลขพัสดุ

APA ITU MENTAL ILLNESS? | SEISMIK PODCAST




SEISMIK PODCAST kali ini kami akan mengupas isu yang agak berat sedikit iaitu mengenai mental health. Apa itu mental illness? Apa simptom-simptom penyakit ini? Jom kita dengarkan opinion dan fakta daripada panel-panel kita kali ini. #SEISMIKPODCAST #mentalhealth

Production Crew:



ปลูกผักแล้วได้เงิน เตรียมตัวให้พร้อม เล่นเกมส์แล้วได้เงิน มาแรงที่สุด นาทีนี้

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Village

เตรียมตัวให้พร้อม สร้างฟาร์มของคุณ ขายพืชผลของคุณ สำรวจและรวบรวมทรัพยากร สร้างอุปกรณ์ สนุกกับสัตว์เลี้ยงของคุณ Morning Moon Village เป็นเกมทำฟาร์มสำรวจที่ปฏิวัติโครงการทำฟาร์มแบบ defi
 

สมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Village

สนุกและมีรายได้ เกมส์ อนาคตใหม่ กราฟิก 3 มิติสวยงามสมจริง เกมดังกล่าวมีรางวัล NFT มากมายซึ่งผู้เล่นสามารถใช้ประโยชน์ได้ในกระบวนการทำฟาร์ม สนุก สมจริง

Producer – Zaidi Aziz

Production Crew – Amirul Ashraf
– Amir Hakim Raslan
– Aina Mariah

Editor – Amir Hakim Raslan
Talent:

Zaidi
https://www.instagram.com/zaidi_aziz

Raz
https://www.instagram.com/razaleighzain
Pedd
https://www.instagram.com/pedd_farahana

Shiqin
https://www.instagram.com/sayashiqin

Like our Facebook pages:
https://facebook.com/saysdotcom
https://facebook.com/SAYSSeismik

Follow us on Twitter:
https://twitter.com/saysdotcom
https://twitter.com/saysseismik

Follow us on Instagram:
https://instagram.com/saysdotcom
https://instagram.com/saysseismik.ig
https://instagram.com/seismiktv

Subscribe to SAYS on YouTube: https://www.youtube.com/saysvideos

Flash messages with Node.Js, Express and Bootstrap

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากFlash messages with Node.Js, Express and BootstrapFlash messages with Node.Js,

7 comments

J&T Express Handle it with care

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากJ&T Express Handle it with careJ&T Express Handle it with

20 comments

Welcome iD express di Shopee

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากWelcome iD express di ShopeeWelcome iD express di Shopeeขอขอบคุณ ข้อมูลจาก

25 comments
ถูกใจข้อมูล ช่วยกด Like กดติดตาม channel SEISMIK TV ด้วยนะคะ
lex th
กรุณา กดติดตาม >> channel SEISMIK TV


APA ITU MENTAL ILLNESS? | SEISMIK PODCAST

ขอขอบคุณ ข้อมูลจาก

 SEISMIK TV
channel SEISMIK TV

APA ITU MENTAL ILLNESS? | SEISMIK PODCAST

https://www.youtube.com/watch?v=NVFqnOn5gT8

ถูกใจข้อมูล ช่วยกด Like กดติดตาม channel SEISMIK TV ด้วยนะคะ

กรุณา กดติดตาม >> channel SEISMIK TV

บ้านน้อยของเคซี่คืนนี้นอนนี่นะ พี่นัทพี่เพชรว่าไง?!

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากบ้านน้อยของเคซี่คืนนี้นอนนี่นะ พี่นัทพี่เพชรว่าไง?!บ้านน้อยของเคซี่คืนนี้นอนนี่นะ พี่นัทพี่เพชรว่าไง?!ขอขอบคุณ ข้อมูลจาก ปลูกผักแล้วได้เงิน เตรียมตัวให้พร้อม เล่นเกมส์แล้วได้เงิน มาแรงที่สุด นาทีนี้ สร้างรายได้

37 comments

ธุรกิจมาแรง! เปิดใจเจ้าของ Shipsmile Services แฟรนไชส์ไปรษณีย์เอกชน #รอดไปด้วยกัน

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากธุรกิจมาแรง! เปิดใจเจ้าของ Shipsmile Services แฟรนไชส์ไปรษณีย์เอกชน #รอดไปด้วยกันธุรกิจมาแรง! เปิดใจเจ้าของ Shipsmile Services แฟรนไชส์ไปรษณีย์เอกชน

7 comments

flash express

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากflash expressflash expressขอขอบคุณ ข้อมูลจาก ปลูกผักแล้วได้เงิน เตรียมตัวให้พร้อม เล่นเกมส์แล้วได้เงิน มาแรงที่สุด นาทีนี้ สร้างรายได้

1 comment

APA ITU MENTAL ILLNESS? | SEISMIK PODCAST

ขอขอบคุณ ข้อมูลจาก

 
channel SEISMIK TV

https://www.youtube.com/watch?v=NVFqnOn5gT8

ขอขอบคุณข้อมูล จาก
Youtube ช่อง SEISMIK TV

วิธีตรวจสอบตารางนำจ่ายซีโอดี​ Flash​Express

ขอขอบคุณ ข้อมูลจากวิธีตรวจสอบตารางนำจ่ายซีโอดี​ Flash​Expressวิธีตรวจสอบตารางนำจ่ายซีโอดี​ Flash​Expressขอขอบคุณ ข้อมูลจาก ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ กดติดตามและกระดิ่งแจ้งเตือน เพื่อไม่พลาดอัพเดทเทคนิคใหม่ๆ 👉https://www.shorturl.at/fuIVW ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ถ้าชอบวิดีโอนี้ อาจจะสนใจ 📌 การใช้งาน Flash KA 👉 https://www.youtube.com/watch?v=aLNhVTklT8g&t=25s 📌 การนำเข้าข้อมูลผู้รับพัสดุผ่าน

22 comments

เคอแพท

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากเคอแพทเคอแพทขอขอบคุณ ข้อมูลจาก ปลูกผักแล้วได้เงิน เตรียมตัวให้พร้อม เล่นเกมส์แล้วได้เงิน มาแรงที่สุด นาทีนี้ สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning

0 comments

Who's the next J&T Express Thailand presenter?

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากWho's the next J&T Express Thailand presenter?Who's the next J&T

0 comments

Planète JT Express : BMW M5 2017

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากPlanète JT Express : BMW M5 2017Planète JT Express :

24 comments

Rider Shopee express ( team manjaduit)

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากRider Shopee express ( team manjaduit)Rider Shopee express ( team

4 comments

किन संविधनमा अपाङ्ग आयोग राखिएन ? Roshani Adhikari – Dr. Bhimarjun Acharya | Lex Nepal

สร้างรายได้ ด้วยการเล่นเกมส์ Morning Moon Villageสมัคร bitkub เตรียมตัวเล่น Morning Moon Villageขอขอบคุณ ข้อมูลจากकिन संविधनमा अपाङ्ग आयोग राखिएन ? Roshani Adhikari – Dr.

0 comments

คำเตือน !! เวปนี้ไม่ใช่เวปอย่างเป็นทางการ ของ ผลิตภัณฑ์ สินค้า หรือ ผู้ให้บริการ นี้ !!!
กรุณาตรวจสอบ ข้อมูล อีกครั้ง เพื่อ ความถูกต้อง ทางเวปไซท์ ไม่มีเจตนา ให้ข้อมูลที่ผิดพลาด หากพบความผิดพลาด ของข้อมูล กรุณาแจ้ง [email protected] ทางเวปไซท์จะรีบแก้ไขอย่างเร็วที่สุด

คำเตือน !! เวปนี้ไม่ใช่เวปอย่างเป็นทางการ ของ ผลิตภัณฑ์ สินค้า หรือ ผู้ให้บริการ นี้ !!!

46 thoughts on “APA ITU MENTAL ILLNESS? | SEISMIK PODCAST

  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Hi semua, macam mana topik kali ini? Kami dari team SEISMIK TV harap semua dalam keadaan sihat dan baik-baik sahaja.
    Kalau anda perlukan seseorang untuk berbual tentang masalah, boleh cuba hubungi website di bawah:

    https://www.befrienders.org.my/
    For emotional support, please call the hotline 603-76272929
    or email [email protected]befrienders.org.my

    Take care semua ❤️

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Shiqin ❤️❤️❤️❤️

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Aku sendiri pun tak faham.. normal reaction dari orang ramai..

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Ptsd survivor here🥴, knp la aku ter tengok😂😂

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    As for me aku x tahu kenapa aku stuck dlm satu cycle yg aku rasa mcm xnak jadi manusia & aku xnak buat apa2 just nak baring all day long waiting to die i guess

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Please.. trust me!! Jangan sesekali cerita masalah kau kat kawan baik kau. Sebabnya, aku cerita masalah aku kat kawan baik aku kat tempat kerja, lepastu dia cerita masalah yang aku cerita kat dia tu, dekat kawan-kawan kerja yang lain. End up, aku jadi makin down. Diorang siap cakap yang aku ni terlampau ”overthinking “ . Dan nak buat kan yang lagi aku down, kawan-kawan kerja yang lain, cerita pasal aku dekat family member (kakak) aku. Start dari situ, aku pendam semua masalah aku. Aku dah tak percaya kat sesiapa pun.

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    pedd is really someone very sesuai untuk podcast. her story is just so good. others also. this very hard and sensitive topics really smooth delivered by everyone.

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Topik ni berat tau, berat sgt.
    Tp the way panel2 ni deliver mmg terbaik. Sgt best topik ni. 👍👍👍

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Just wanna share some tips for people seeking medical help and I'm sharing this based on my experience with anxiety. I first tried seeking help from public hospital but then was ridiculed by the doctors cause they've never heard of my symptoms. Seriously didn't expect the words that were coming out from their mouth. But I tak give up and decided to seek help from private pulak. They advised me to start with a counsellor first and turns out I was diagnosed with a specific type of anxiety. I'm still continuing my sessions with the counsellor and insyaAllah in recovery process. FYI the cost of one counselling session that I went for is RM100 and the frequency depends on your current condition. I pray that semoga Allah permudahkan segala urusan dan proses untuk sembuh bagi semua orang yg sedang mengalami mental illness.

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Im currently taking masters in counselling and also a survivor of mental illness. Masih di bawah kawalan antidepressant. Untuk melihat ramai individu yang mengalami perkara macam ni memang agak merisaukan. Betul cakap Pedd, penyakit mental ni sama sahaja macam penyakit fizikal yang lain. Konklusinya, dapatkan rawatan yang sewajarnya. Dan orang sekeliling, perlu sentiasa peka dan jangan sesekali menghakimi dan bersifat prejudis

    Boleh cuba tips macam ni untuk bantu orang especially untuk Shiqin dan lain-lain. Dalam kaunseling, kena bersifat empati (letakkan diri dalam situasi orang tersebut), be genuine, terima tanpa syarat siapa sahaja yang datang meluahkan. Lagi satu be a good listener, dan jangan sesekali bandingkan situasi kita dengan individu yang sedang alami sesuatu masalah

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Being a mental health professional, I would say that this is a great discussion on mental illness 👍🏽

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Subtitle bahasa Indonesianya kacau😂😂

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Kita manusia biasa selalu diuji dengan diri sendiri sebenarnya tanpa kita sedari dari saat kita kenal dunia,kadang kita rasa lemah dengan diri sendiri sehingga kita rasa takut dengan sesuatu yang belum pasti terjadi, kita rasa sedih dengan apa yang berlaku, kita kita rasa marah pada kini ,kita rasa kalah dengan semua ini sedang itu cuma kepalsuan yang nyata Iaitu kata seorang ulama besar dalam ilmu tasawuf iaitu imam ghazali
    Sebenarnya kita sedang berlawan dengan kehendak diri dan tuhan sedangkan tuhan berikan kita akal untuk berfikir untuk kehidupan kita sebenarnya, tuhan cuma berikan peluang untuk kita bertindak dengan apa kita mampu kita lakukan
    Saya cuma tahu bicara sedang saya juga tidak boleh tidur malam kerana takut dengan masa depan saya sendiri

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    We need more podcasts series

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Bagus la cara penyampaian pedd

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Rasa mcm x sesuai invite shiqin utk topik ni..the rest are okay

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Camera baru ke.kualiti sgt sgt best.mantap lah

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Hey. This was educational! I've been trying to research for video that informs the topics in this YouTube vid! 🧑‍⚕️Your lesson reminds me of the videos of Doctor Ethan! Dr's explanations are totally educational and I really learned a lot for diet! He is an awesome medical student.

    Go see his YouTube out and give the Doctor a subscribe! 👉 #FutureDoctorEthan

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Zaidi, u choose a good topic.. i went to depression after people body shaming.. slowly im recovering but deep inside still feeling insecure.. so dont insult or jugde people physically or mentally.. each one got different story

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    First time tengok shiqin tak senyum. Selalu nampak gigi ja sampai habis video

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    for me, as the one yang pernah face anxiety n that stuffs, one things bila i nak cerita masalah.. i xberapa suka bila orang tuh change his/her mood to kecian mood. for me, plz just act normal or cool jeee. sbb for m.. bila org start kecian, I jdik takut nak share.. sbb after i habis crita, i feel yg pandangan dia kat i dh berubah. i just dont want people to see me weak… haha. but! i love this podacst and the topic! thanks seismik. i spend my time dengan benda2 berguna. and love the experience words you guys share.

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Untuk topik ni, jika u all invite someone yg ahlinya..mcm dr, pakar kesihatan ker, pesakit ker.. Lebih menarik untuk mendengar sbb ada fakta yg tepat..

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    I have depression for 6 years. Yes i am self diagnose myself bcoz i hate doctor. I afraid of judgement. I really hate myself. Really2 hate myself.

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Razzzzz.. 💕

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    as long as u live in the society across all races, the stigma & perception are still there… we can't avoid it but just get an advice from expert to solve the issue… but please please please don't share it to your bff and colleague because at the end of the day they will make it as jokes… believe me… it will hurt you even more .

    aku pernah byk kali stress psl life which unbalance with my career. then stress at workplace due to office politics and been bullied by superior. tired to work even more than 18hours a day, 6days a week… too tired… suicide is the best way for me at that time as too much stress which i can't handle. and nobody i can trust to share even family..

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    As someone who’s trying to improve his BM, this podcast really helps! Don’t stop making these 😊

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Entahlah..saya pun tak tau saya nak ape, sebab saya susah nak percaya orang termasuk family saya dan termasuk diri saya(sorry) tapi bila saya dah start story in my life saya nak orang tuh dengar dan faham sahaja dan saya akan stop story bila orang tuh start bercakap balik! Faham tak???? Macam saya nak citer dekat orang tapi tak nak orang tuh cakap ape² sebab waktu tuh saya nak orang tuh tahu my problem sahaja

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Pengalaman ni jadi kat saya pada tahun 2017 selepas saya membuat keputusan untuk berhenti tingkatan 6. Tak tahu la ni mental illness ke tak sebab saya tak pernah bagitahu sesiapa dan seek help dari sesiapa. Dalam kelas selalu dipulaukan cause saya seorang diri sedangkan kawan2 yang lain ada geng masing… Saya sendirian duduk pon paling belakang sekali cikgu2 pon tak nak ambil peduli mungkin sebab saya kurang pandai untuk dibandingkan dengan kawan sekelas yang lain… Keputusan spm saya teruk buatkan family saya marah dan kecewa tapi tanpa mereka sedar, saya yang berusaha ni lagilah kecewa tapi kata orang spm bukan segala. Malangnya stpm pon saya tak dapat tamatkan with flying colours. Saya buntu. Jobless while kawan2 yang lain semua mendaki menara gading. Secara tak langsung saya mula menjarakkan diri dari kawan sbb malu dgn diri sendiri yang gagal. Rutin harian saya setiap pagi selepas subuh buatkan breakfast untuk family yang bekerja dan bersekolah, buat semua kerja rumah untuk elak dari dianggap biawak hidup, memasak, mengemas, basuh baju, jemur, lipat, susun dalam almari semuanya. Berkejar masak untuk lunch, lepas zohor jaga anak buah before 5.30 petang kena make sure rumah teratur dan dinner dah siap untuk yg bekerja. Sangat perit bila kita hidup atas ihsan ahli keluarga (apa yang saya rasa since saya tak mampu sumbang duit dalam keluarga, family saya bukanlah family senang) kalau kerap pegang fon, orang akan label kita malas, kita alpa kita dicerca. Semuanya salah di mata mereka. Setiap malam sebelum tido akan menangis mengharap esok aku tak nak bangun dah, kadang sambil pegang pisau terbisik2 nak potong pergelangan tangan. Benda tu jadi tanpa kawalan tapi alhamdulillah saya masih boleh berfikir dgn waras. Ada masalah ke stress ke tak ada siapa untuk diluahkan. Takde siapa untuk diceritakan semua pendam dalam hati tapi aku tak salahkan sesiapa sebab semuanya salah diri sendiri. For the whole year saya tak pernah rasa tidur yang cukup sebab every time bangun akan lesu ibarat tak tidur pon. Saya rasa kosong sampai tahap gelak dan ketawa depan orang hanya untuk pretend yg saya ni okay je. Waktu tu hidup hanya kerana masih bernyawa dan saya tahu haram untuk saya ambil nyawa sendiri tapi suicidal thoughts tu tak lekang dalam otak. Kadang rasa macam orang gila sebab air mata jatuh mulut ketawa. Mcm otak dah tak boleh nak proses perasaan sendiri. Alhamdulillah 2018 saya dapat sambung belajar, saya ambil peluang tu untuk perbaiki diri dan pengalaman ni buat saya jauh lebih kuat.

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Aku first kena.. Jantung berdebar.. Mlm ketiga baru aku sesak nafas.. Nak naggis tak dpt. Nak telan air pun tak dpt. Bygkan… Pukul 12 mlm sampai pkul 1 pagi aku duduk luar rumah sanggup buka pagar dan ambik kerusi duduk tgh2 jalan..bln 11 aku kena 😭.. Betul lah apa korg ckp tu.. Aku rasai jugak… Mcm nak mati rasa nya.. Tp sekarang ada ok lah.. Klu rasa mcm nak sesak nafas.. Terus ttp hp dan cuba juga tidur.. Dan fikir benda yg indah2…

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    React animasi indonesia, vernalta dan tekotok

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    perbincangan bersama adalah suatu jalan yg TERBAIK… tq

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Terbaik perkongsian

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Congratulations seismik sbb ketengahkan topik2 mcm ni.. Atleast people yg tak pernah kena anxiety and depression bole cuba faham and know how to handle.. Thank you so much

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Apa yg kita fikir.. Kita tak boleh kawal permikiran kita.

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Melihat senyumannya yang manis,tanpa sedar senyumanku juga turut terukir.arrrggg….senyuman juga therapy

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    siot la raz hahaha kelakar usap pakai phone, company best laa islamik sikit uhuhuhuh

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Next time buat seismik podcast dengan Amin, amir, shiqin dan zaidi

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Alhamdulillah terimakasih atas semua ulasan semua.. Semua yang jadi pada saya baru² ni.. Yes bila kita kena semua ni kite memang tak tau… Kene rujuk doctor

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    everyrthing you guys touched here totally spot on , i experienced everything in space of 6 month, 1st pkp came around, stuck my room for weeks without any human contact, just playing games, then i found out that i lost my job, lost source of income, there is where the depression started to kicked in, money problem start to emerge, my girlfriend cheated and left me and went on to be with another guy, then my mother passed away soon after, funeral process was hell because of family issues, afterward stuck in my room for months, start to cut out all outside contact, shutting down my phone, doesnt want any one to contact me, felt like just wanna lie down the whole time, then the suicidal thought started to came, almost commiting suicide days before my birthday, i was ready and feeling that i dont have anything else in this world that has meaning to live for, some how i still survive until this day

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    RIP Bahasa Melayu Original 😂

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Mental health first aid 😊

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Aku pon tak sangka aku dulu anxiety disorder bukan nak buat cita tapi Alhamdulillah sekarang dh makin baik

    Reply
  • 19 April 2021 at 15:39 น.
    Permalink

    Loving and putting ourself first do really2 help me to cope what I've gone through bcs there was some point I don't even know myself. Also have someone that u trust where u can pose ur vulnerability, in and out:) Spill your feelings.

    To our friends yg perhaps donno what can you do to offer for help..listen w/o judgement and don't denying their feelings. That's a big NO. Acceptance is the key, even when they are not even accepting themselves bcs they might be just clueless, why they are having those illness, unidentified feelings.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *